fbpx

Bercman ja kinnisvaraarendaja Restate sõlmisid koostöökokkuleppe

20.05.2022

Ettevõtted allkirjastasid koostööleppe äri- ja elukeskkonda edendavate uuenduslike lahenduste ellu viimiseks Restate’i arendatavates linnakutes. Esimese arendusprojektina saab juba sel suvel nutikad ülekäigurajad Tallinna külje all asuv Tänassilma Äripark. 

Restate’i nõukogu liikme Ardi Roosimaa sõnul jõudsid nad Tänassilma Äripargi projekti hinnates tõdemusele, et selliseid alasid peab tulevikus väärindama mitte maja vaid tervikliku keskkonna kaudu. “TalTechi Innovatsioonikeskuse tõhusal toel viisime läbi intervjuud selleks, et leida uuenduslikke ja jätkusuutlikke lahendusi tööstuskeskkonna parendamiseks,” sõnas Roosimaa ning lisas, et alustamiseks oli kõige mõistlikum pihta hakata logistilisest turvalisusest.

“Tunnustame Restate’i edumeelset plaani tööstuslinnaku taristu nutikamaks muutmisel,” ei hoia Bercmani tegevjuht Mart Suurkask kinnisvaraettevõttest rääkides kiidusõnu tagasi. “Sel suvel Tänassilma Äriparki paigaldatavad nutikad ülekäigurajad on esimesed Eestis, mis tööstuslinnaku väljaarendamisel juba projektifaasis liikluse turvalisemaks muutmiseks ja seiramiseks sisse kavandatud. Ärilinnak tõstab ülekäiguradade abil ohutust piirkonnas liikuvate inimeste jaoks ja kogub statistilist ülevaadet linnaku liikluses toimuva kohta,” lisas Suurkask.

Bercmani valikut koostööpartnerina põhjendades tõi Roosimaa välja, et ettevõttel on olemas toimiv ning tehnoloogiliselt tulevikku vaatav toode. Oluliseks aspektiks oli ka projekti mõistlik eelarve ning asjaolu, et lahenduse pikaaegne haldamine ei muutuks lõpptarbijale ebamõistlikult kulukaks.

Uuenduslikke lahendusi plaanib kinnisvaraarendaja Roosimaa sõnul kindlasti ka edaspidi ettevõtte arendusprojektidesse kaasata. “Restate on alati olnud tulevikku vaatav ning ettevõtte portfellist leiab veel mitu analoogset piirkonda, mis tulevikukindlust vajavad,” oli Roosimaa edasisi plaane kommenteerides lootusrikkas, kuid tõi samas suurima väljakutsena esile vananenud planeeringud, mis sageli ei arvesta kaasaegsete lahenduste realiseerimise vajadusega.

Suurkask peab koostööd Restate’iga oluliseks verstapostiks Bercmani arengus. “Kui praeguseni on nutikaid ülekäiguradasid linnadesse planeeritud valdavalt kohalike omavalitsuste tasandil, siis koostöö Restate’iga avab uue tasandi tööstusliku, aga miks ka mitte elukondliku kinnisvarapiirkonna arendamisel.”

Bercman Technologies ja kinnisvaraarendaja Restate seisavad mõlemad selle eest, et intelligentse äri- ja elukeskkonna kaudu hoida ja tõsta inimeste elukvaliteeti. 

Restate koondab kolme ärikinnisvara ettevõtet – Restate Property Developers OÜ, Restate Property Advisors OÜ ja Restate Asset Management OÜ. Restate grupil on Eestis planeerimisel ja projekteerimisel kokku üle 70 kinnistu, milles ligi 900 000 m2 maad. Hetkel on ehitus käimas kokku 19 000 m2 jagu hoonete rajamiseks ja käesoleva aasta teises pooles alustatakse täiendava 15 000 m2 hoonete ehitamisega. Arendamist ootab erinevates asukohtades pisut alla 400 000 m2 kaubandus-, kontori- ja laopindasid.

Let us know if we can help you deliver innovative solutions for complex problems Contact Us



    Bercman
    Technologies

    Bercman Technologies AS
    Reg. no. 14134425
    VAT EE101977472
    Riia 26, Tartu, 50405, Estonia
    info@bercman.com


    Cookies pop-up window.